Emr-i marufla ilgili çeşitli sorular

Sual: Yöneticilerin bozuk olmasında toplumun rolü var mıdır? Onları protesto için eylemler yapmak uygun mudur?CEVAPElbette toplumun rolü vardır. Onlar başka yerden gelmedi ki. Yönetici, sütün üzerindeki kaymak gibidir. Süt nasılsa kaymağı da ona göredir. Yani manda sütünün kaymağı manda kaymağı, Deveninki deve kaymağı olur. Domuz sütünün kaymağı da, domuz kaymağı…

Devamını oku

Kanunlara karşı gelinmez

Sual: Bazı kimseler diyor ki:(Bugün dünya tağutla idare ediliyor. Tağutların kanunlarına uyanlar, milletvekili, belediye başkanı seçenler, seçilenler, hâkimler, savcılar, polisler ve bütün memurlar, Avrupa, Amerika ve Asya’da işçi olarak çalışanlar müşrik olduğu gibi, herhangi bir iş için mahkemeye başvuranlar da müşriktir. Tağutun idaresinden pasaport alıp yurtdışına çıkanlar, hattâ hacca gidenler…

Devamını oku

Kötüyü düzeltmek

Sual: Tesettürlü, namazını kılan bir abla, uygunsuz giyinen ve uygunsuz bir iş yapan başka bir kadını yola getirmek için, onunla arkadaş oldu. (Eninde sonunda ben bunu doğru yola getireceğim) diye çok gayret sarf etti. Bir müddet sonra bu ablayla karşılaştım, onun da öteki gibi açıldığını gördüm. Elini verip kolunu alamayan…

Devamını oku

Kırkıncı yılımız

Sual: Gazetemizin kırkıncı kuruluş yıldönümü hepimize mübarek olsun. 40 yıldır okuyorum. Özellikle, daha önceki ismi Bizim Sayfa olan İnsan ve Toplum sayfasını hiç kaçırmıyorum. Bize dinimizi, Ehl-i sünnet itikadını öğretiyorsunuz. Hafta sonları yayınladığınız sohbet tadındaki yazılarla da, Allahü teâlânın sevgili kullarını sevmemize, tanımamıza vesile oluyorsunuz. Bütün bunlar için, size ne…

Devamını oku

Dinin emrini bildirmek

Sual: (Şunu yapan kâfir olur, namaz kılmamak büyük günahtır, kılmayanın duası kabul olmaz) gibi şeyler söyleniyor. Kimin kâfir olacağını, kimin duasını kabul edeceğini sadece Allah bilmez mi? Bir de bunları söylemek, insanları dinden soğutmaz mı?CEVAPKimin kâfir olacağını, kimin duasını kabul edeceğini elbette Allahü teâlâ bilir. Bunlar Kur’an-ı kerimde ve hadis-i…

Devamını oku

Kadının cihadı

Sual: Saçlarını açıp mahremsiz Amerika’daki kiliseye giden bir kadın, (Biz cihad için, dine hizmet için saçlarımızı açıyoruz. Uzak da olsa mahremsiz yola çıkmamız ve saçlarımızı açmamız günah olmaz) diyor. Günah olmaz demekle küfre girmiş olmuyor mu?CEVAPHarama helal demek, elbette küfür olur. Savaşmak, cihad etmek erkeğin görevidir. Kadına farz değildir. Kadının…

Devamını oku