Hazret-i İsa gökten inmeyecek mi?

Sual: Hazret-i İsa öldürüldü mü yoksa göğe mi kaldırıldı? CEVAPİsa aleyhisselam öldürülmedi, göğe kaldırıldı. Allahü teâlâ, Nuh aleyhisselamı tufandan, İbrahim aleyhisselamı ateşten kurtardığı gibi, İsa aleyhisselamı da, yahudilerin elinden kurtarmış, Hazret-i İsa’ya ihanet ederek bulunduğu yeri haber veren, yahudi casusu bir münafığı, Hazret-i İsa’ya benzeterek onu öldürtmüştür. Kur’an-ı kerimde mealen buyuruluyor…

Devamını oku

Allah birdir, niçin Biz deniyor

Her şeyi yaratan ancak Allah’tırİmam-ı Birgivi, Vasiyetnamesinde, (Bir kimse, rızık Allah’tandır. Fakat, kulun da hareket etmesi gerekir dese, kâfir olur) diyor. Bursalı İsmail Hakkı hazretleri de, Huccet-ül-baliga’da Hâlık, yalnız Allahü teâlâdır. İnsana yaratıcı demek ilhaddır) diyor. [İlhad, dinden çıkmak demektir.] Allahü teâlânın, hiçbir işinde, ortağı yoktur. Her varlığın hâlıkı yalnız…

Devamını oku

Kur’anda Hıristiyanlar

Sual: Kur’anda Yahudiler ve Hıristiyanlar hakkındaki âyetlerde özellikle neler bildiriliyor?CEVAPYahudiler hakkındaki âyetlerden bazıları şunlardır:1- Tevrat’ı değiştirdiler. (Bekara 79) 2- Peygamberleri öldürdüler. (Âl-i İmran 183) 3- Hazret-i İsa’yı öldüremediler. (Nisa 157)4- Fesat çıkardılar. Allah’a cimri dediler. (Maide 64) 5- Hazret-i Meryem’e iftira ettiler. (Nisa 156)6– İman edenlere en şiddetli düşmanlık edenler…

Devamını oku

Dört İncilden hangisi orjinal

Bir okuyucumuz, Türkçe yayınlanan bir hıristiyan sitesindeki misyonerlerle yaptığı münazarayı bize göndermiş. Olduğu gibi yayınlıyoruz:Okuyucumuz onlara soruyor: Allahü teâlânın İsa aleyhisselama vahyettiği İncil ne olmuştur, şimdi nerededir? Bozulmamış gerçek İncili merak ediyorsan, bu sitede bedava İncil bölümü var orayı tıklayıp bir İncil alabilirsin ve eline geçen o İncil senin merak…

Devamını oku

Joseph Barnabas kimdir

Sual: Barnabas kimdir?CEVAPİsa aleyhisselama ilk inananlardandır. Kıbrıs’ta doğdu. Önceleri Yahudi dininde idi. İsa aleyhisselamı görünce iman etti. İsa aleyhisselama inandığı ve çok sevdiği için, Havariler ona “Barnabas” ismini verdiler. “Barnabas” lakabı, nasihat verici, iyiliğe teşvik edici anlamına gelmektedir.Fransızlar Saint Barnabe derler ve 11 Haziranda yortusunu yaparlar. Bolüs adındaki bir Yahudi,…

Devamını oku

Hazret-i İsa Peygamberdir, ona tapılmaz

Büyük İslam âlimi, Tefsir-i kebir ve çeşitli kıymetli kitapların sahibi, imam-ı Fahreddin Razi “rahmetullahi aleyh” Âl-i imrân suresinde, altmış birinci âyet-i kerimeyi tefsir ederken buyuruyor ki:Hârezm şehrinde idim. Şehre bir papazın geldiğini ve Hıristiyanlığı yaymak için çalıştığını işittim. Yanına gittim. Konuşmaya başladık. Bana, (Muhammed aleyhisselamın Peygamber olduğunu gösteren delil nedir?)…

Devamını oku