Bekâr olarak ölmek

Sual: Kötü birisiyle evlenmeyeceğime dair yemin ettim. Salih birini de bulmak zor. Bekâr olarak ölmenin büyük günah olduğunu da duydum. Doğru mu?CEVAPHayır. Bekâr olarak ölmek küçük günah bile değildir. Hatta ahir zamanda çoluk çocuk sahibi olmamak daha iyidir. İmam-ı Gazali hazretleri buyuruyor ki:Peygamber efendimiz, bir hadis-i şerifinde, (İkiyüz yılından sonra,…

Devamını oku

Evlenecek erkeklere tavsiyeler

Sual: Evlenecek erkeklere tavsiyeleriniz nelerdir?CEVAPŞunlara riayet eden erkek mutlu olur:1- Eşine karşı her zaman, güzel huylu olmalı. Allahü teâlâ iyi huylu olanları sever, huysuzları sevmez. Eşini incitmek haramdır. Ona karşı her zaman, yumuşak davranmalı. Eve gelince selam verip hâl ve hatırını sormalı, şakalaşmalı. Eşi ile oynamak sevaptır. Sıkıntısını, düşmanlarını, borçlarını…

Devamını oku

Evlenecek kızlara tavsiyeler

Sual: Evlenecek kızlara tavsiyeniz nedir? CEVAPErkek için de, kadın için de iyi geçinmek, fedakârlık ve sabır ister. (Külfetsiz nimet olmaz) buyurmuşlardır. İyi geçinmek için, sıkıntılara katlanmak ve her zaman kendini haklı görmemek gerekir. Ben haklıyım demek geçimsizliğe yol açar. Tecrübeli ve Müslüman bir annenin, asırlar önce kızına verdiği bir öğüt:Doğup…

Devamını oku

Evlenmenin fayda ve zararları

Sual: Günümüzde evlilik zararlı mı? Evlilikte dikkat edilecek hususlar nelerdir?CEVAPEvlenmenin fayda ve mahzurları, şahıstan şahısa göre değişir. Kimisi için evlenmek dünya ve ahiret saadetine sebeptir. Kimisi için ise mahzurlu olabilir. Birisiyle nikahlanmak isteyen, birkaç defa istihare etmeli, Hak teâlâya sığınmalı, nefsin ve kötü kimselerin araya katılmasından korunmak için, yalvarmalıdır. Evlenmenin…

Devamını oku