Baş ağrısı için

Sual: Tıbbi bir çare bulamayan bir kimse, baş ağrısını önlemek için ne yapması gerekir?CEVAPBaşka doktorlara da gitmelidir. Bazı gıdaların da baş ağrısına iyi geldiği bilinmektedir:1- Meyve sebzelerÇörek otu ekmekle yenirse baş ağrısını dindirir. Badem, haşhaş tohumu, nane, biberiye, çikolata, elma yemek baş ağrısına iyi gelir. Karabiber tarçınla içilirse baş ağrısını…

Devamını oku

Hasta yemekleri ve şifalı bitkiler

Allahü tealanın âdeti şöyledir ki, her şeyi sebeple yaratır. Bir şeye kavuşmak için, bu şeyin yaratılmasına sebep olan şeyi yapmak lazımdır. Her şeyin yaratılmasında müşterek olan manevi sebep, sadaka vermek, yetmiş kere (Estagfirullah min külli ma kerihallah) duasını okumaktır. Bu iki manevi sebep, maddi sebepleri bulmaya da yardım eder. Peygamberimiz…

Devamını oku

Sağlık için faydalı bilgiler

1- Yeteri kadar su içmeye gayret etmeli. 2- Her sebze ve meyveyi mevsiminde yemeli. Mevsim dışında uzak durmalı. 3- Her gün yoğurt ve biraz bal yemeli 4- Nane, kekik, keten tohumu, çörekotu gibi bitkileri evden eksik etmemeli. 5- Her gün bir elma ve bir havuç yemeli. 6- Fazla tuz ve…

Devamını oku

Zarar veren gıdalar

Sual: Zeytinyağı benim mideme dokunuyor. Ama bazı arkadaşlar, (Zeytin yağında şifa var, yemekte mahzur yoktur) diyorlar. Zeytinyağı yemem uygun olur mu?CEVAPHastalığınızın ne olduğunu bilmiyoruz. Bunu doktora sormak gerekir. Gerçekten midenize zarar veriyorsa yememek gerekir. Zeytin yağı normal mideler için iyidir. Bal da öyledir. Balın şifa oluşu, Kur’an-ı kerimde ve hadis-i…

Devamını oku

Hastalıkta şifa vardır

Sual: İslam âlimleri, “Hastalıkta şifa vardır. Beden ne kadar sıkıntı çekerse, ruh o kadar rahat eder. Bu vücuda rahatsızlık veren her şey insanın âcizliğini anlamasına, Cenab-ı Hakka dönmesine sebep olur. Bu sebeple kalb için şifadır” buyuruyorlar. Fakat ben hastalanınca, ruhum çok acı çekiyor, sanki işkence içinde gibi rahatsız oluyorum. Anlaşılan,…

Devamını oku

Kanser hastasıyım

Sual: Ben 54 yaşında bir bayanım. Mayıs ayında safra kesesi ameliyatı oldum. Ameliyatımda mide kanseri olduğum ve kanserin yayıldığı ortaya çıktı. Doktorum, (Bu safhadan sonra tedavi sonuç vermez, kemoterapi ilaçları sizi iyice yıpratır) dedi ve 6 aylık ömrümün olduğunu söyledi. Şu anda ölüm iyice yaklaştı. Ölmekten çok korkuyorum. Bazen çok…

Devamını oku