Kanser hastasıyım

Sual: Ben 54 yaşında bir bayanım. Mayıs ayında safra kesesi ameliyatı oldum. Ameliyatımda mide kanseri olduğum ve kanserin yayıldığı ortaya çıktı. Doktorum, (Bu safhadan sonra tedavi sonuç vermez, kemoterapi ilaçları sizi iyice yıpratır) dedi ve 6 aylık ömrümün olduğunu söyledi. Şu anda ölüm iyice yaklaştı. Ölmekten çok korkuyorum. Bazen çok…

Devamını oku

Kilo almak için

Sual: Zayıflamak için pratik bilgiler yazdınız. Ama ben kilo almak istiyorum. Ne yapmalıyım?CEVAPEğer kilo alamamanız, vücut yapısından ise, vücudunuz gıdaları çok yakıyorsa, hormon muayenesi yaptırmak ve ona göre hareket etmek gerekir. Yani uzman doktorun muayene ve teşhisinden sonra, onun tavsiyelerine uymak gerekir. Normal bir insanın kilo almak için o yazdıklarımızın…

Devamını oku

Zayıflamak için pratik bilgiler

Sual: Zayıflamak için bazı pratik bilgiler yazmanız mümkün müdürCEVAPPratik bilgi yazmanın pek faydası olmaz. Bu işin esası şu: Nasıl iyi bir müslüman haramlardan kaçıyorsa, zayıflamak isteyen kimse de, kilo aldıran gıdalardan sakınmalı. Beyin her zaman zayıflamaya hazır olmalıdır. Önüne konulan nefis bir baklava için, “Hayır ben yemem” diyecek azme sahip…

Devamını oku

Eldeki siğiller

Sual: Bir yakınımın elinde siğiller var, ilaçla tedavi edemedik, aksine büyüdüler. Bir çaresi var mı? CEVAP Siğil duası aşağıdadır: Üç adet boğumlu arpa çubuğu alınır boğumları siğillerin üzerine sürülür ve Taha suresinin 105, 106 ve 107 âyetler bir defa okunur. Sonra çubuklar rutubetli bir yere gömülür ve çürümeye terk edilir.…

Devamını oku

Yemeğe tuzla başlamak

Sual: Yemeğe tuzla başlamak sünnettir. Sofrada tuzlu zeytin falan oluyor. Zeytinle başlasak sünnet yerine geçer mi? Böyle sünnetlere uymasak günah olur mu?CEVAPEvet geçer. Hatta ekmekteki tuza niyet ederek bir lokma ekmek yemekle de bu sünnet yerine getirilmiş olur. Bu sünnetlere uyulmasa günah olmaz. Ancak bir sünnete uymak dünyadaki her şeyden…

Devamını oku

Sirke faydalıdır

Sual: Sofrada sirke bulundurmanın bir faydası var mıdır?CEVAPEvde, sofrada sirke bulundurmak çok iyidir. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:(Sirke ne güzel katıktır. Allahü teâlâ sirkeye bereket versin, o, benden önceki Peygamberlerin de katığı idi. Sirke varsa, başka katığa ihtiyaç olmaz.) [İbni Mace](Sirke yiyene, Allahü teâlâ iki melek vazifelendirir. Yemek bitinceye kadar o…

Devamını oku