Nazar haktır

Sual: (Görülmeyen şeylere, mesela nazara inanmak yanlıştır. Sadece, sevgisiz bakan bir göz, insanı yorar) diyenler çıkıyor. Nazar hak değil mi?CEVAPNazar haktır. Beğenerek, imrenerek veya kıskanarak bakılan şeylere nazar değer. İnsana, hayvana ve hatta cansıza da nazar değer. Nazar hastalık yapar, hatta öldürür. Kadınlara ve çocuklara daha çok tesir eder. Peygamber…

Devamını oku

İntihar etmek

Sual: Düşmanın işkence ve tecavüzüne maruz kalacağını bilenin kendini ve yakınlarını öldürmesi veya acı duymamak için uyku hapı ile intihar etmesi günah mı?CEVAPHastalık ve dünya sıkıntılarından kurtulmak için ölümü istemek caiz değildir. Fakat dindeki fitneler sebebiyle ölüm istenebilir. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:(Ölümü istemeyin! Çünkü bir kişi iyi ise, yaşadıkça iyiliği…

Devamını oku

Zenginlik ve Fakirlik

Sual: Yoksul bir ülkede zenginlerin milyarlar sarf ederek villalar yaptırması israf ve haram değil midir?CEVAPZekatını fakirlere veren ve alın teri ile helalinden kazanan kimsenin villa, köşk yaptırması haram değildir, helal ve makbuldür. Asıl uygun olmayan, helal olmayan, tembel oturmak, çalışmayıp, fakir kalmak, yahut kazandıklarını haram şeylere verip, basit meskende kalmaktır.…

Devamını oku

Bir okuyucu mektubu

1983 Yılında Hakikat Kitabevi kitaplarından almak nasip oldu. O zaman okumak, anlamak nasip olmamıştı. 20 sene sonra TGRT’de, Osman Ünlü hoca, İmam-ı Rabbani hazretlerinin Mektubat’ını okuyanın, kâmil iman ve ihlâs sahibi olacağını, zihninin berraklaşacağını söyleyince hemen bu kitapları okumaya karar verdim. Çok bereketlendim. İslamiyet’i doğru olarak öğrendim. İmanı öğrendim. En…

Devamını oku

Yanan araçta, yanmayan kitap

Sual: Aracımızın alevler içinde yanışı aşağıda görülmektedir. Bu araçta, alevlerin göründüğü yerde yani aracın ön tarafında bulunan, Hakikat Kitabevi yayınlarından Faideli Bilgiler kitabı yanmamış. Yangında Mushaf’ın yanmadığını çok duymuştuk, fakat bu kitabın yanmamasının sebebi ne olabilir?CEVAPEvet, Mushaf’ın yanmayacağı hadis-i şerifle de bildirilmiştir. Bir hadis-i şerif meali:(Kur’an-ı kerim bir deriye yazılsa,…

Devamını oku