Bir okuyucu mektubu

1983 Yılında Hakikat Kitabevi kitaplarından almak nasip oldu. O zaman okumak, anlamak nasip olmamıştı. 20 sene sonra TGRT’de, Osman Ünlü hoca, İmam-ı Rabbani hazretlerinin Mektubat’ını okuyanın, kâmil iman ve ihlâs sahibi olacağını, zihninin berraklaşacağını söyleyince hemen bu kitapları okumaya karar verdim. Çok bereketlendim. İslamiyet’i doğru olarak öğrendim. İmanı öğrendim. En…

Devamını oku

Yanan araçta, yanmayan kitap

Sual: Aracımızın alevler içinde yanışı aşağıda görülmektedir. Bu araçta, alevlerin göründüğü yerde yani aracın ön tarafında bulunan, Hakikat Kitabevi yayınlarından Faideli Bilgiler kitabı yanmamış. Yangında Mushaf’ın yanmadığını çok duymuştuk, fakat bu kitabın yanmamasının sebebi ne olabilir?CEVAPEvet, Mushaf’ın yanmayacağı hadis-i şerifle de bildirilmiştir. Bir hadis-i şerif meali:(Kur’an-ı kerim bir deriye yazılsa,…

Devamını oku

Hakikat Kitabevi

Sual: Niye hep Hakikat Kitabevi’nin kitaplarını tavsiye ediyorsunuz?CEVAPNakli esas aldığı için, ilave ve çıkarma yapılmadan tercüme edildiği için tavsiye ediyoruz. Nakli esas alsa bile, icazetsiz, yetkisiz kimselerin yazdığı veya tercüme ettiği kitaplara itibar edilmez. Hakikat Kitabevi’nin neşrettiği kitaplarda, tercüme edenlere ve neşredenlere ait bir yazı yoktur. Hepsi büyük zatların yazısıdır.…

Devamını oku

Menâkıb-ı çihâr yâr-i güzîn

Sual: Hakikat Kitabevi yayınlarından Menâkıb-ı çihâr yâr-i güzîn kitabı hakkında bilgi verir misiniz?CEVAPDört halifenin ve Eshab-ı kiramın büyüklüğünü çok güzel anlatan bu kitabı Seyyid Eyyûb bin Sıddık hazretleri yazmıştır. Dört halife başta olmak üzere, Ehl-i beytin, cennetle müjdelenmiş olan Aşere-i mübeşerrenin ve diğer Eshab-ı kiramın menkıbeleri ve bu ümmetin üstünlükleri…

Devamını oku

Şevahid-ün-nübüvve

Sual: Hakikat Kitabevi yayınlarından Şevahid-ün-nübüvve kitabı hakkında bilgi verir misiniz?CEVAPBu kitabı büyük âlim Mevlânâ Abdurrahman Câmî hazretleri yazmıştır. Kitapta, nebi ve resul kelimelerinin manaları, Peygamber efendimizin doğumundan önce meydana gelen harikalar ve doğumundan vefatına kadar meydana gelen mucizeler, her biri hidayet yıldızı olan Eshab-ı kiramdan, Ehl-i beytden, Tabiinden, Tebe-i tabiinden…

Devamını oku