Günah işlemekle ilgili çeşitli sorular

Sual: Bir Alman genci bana, “Şu günahı işlersen müslüman olacağım” dedi. Ben de bir danışayım dedim. Birine sordum. “Bir insanın hidayetine sebep olmak, dünyadaki her şeyden kıymetlidir. Günahı işle tevbe edersin!” dedi. Ben ise daha önceki yazılarınızdan bunun caiz olmayacağını anlıyorum. Günah işleyerek ibadet edilmeyeceğini yazmıştınız. Kâfirin müslüman olması için…

Devamını oku

Bu fetvayı kimden aldın?

Sual: İnternette, (Bu fetvayı kimden aldın müslüman?) diye bir şiir dolaşıyor. Bu şiirde dine aykırı yerler var mı?CEVAPŞiirde, gayrimüslimlerin ürettiği eşarbı almak tenkit ediliyor. Dinimiz, gayrimüslimlerle alış veriş yapmanın caiz olduğunu bildiriyor. Peygamber efendimiz de, gayrimüslimlerle alış veriş yapmıştır. Eşarp için ölçü, dinin emirlerine uygun olmasıdır. Mesela rengiyle dikkat çeken,…

Devamını oku

İşlenmeyen günahın cezası

Sual: Gazetenizde çıkan bir yazıda, (Bedenine zarar verdiği için alkollü içkileri bırakan, sarhoşluk günahından kurtulamaz. Frengi, belsoğukluğu ve AIDS gibi korkunç hastalıklara yakalanmamak için, zinadan, genel evlere gitmekten sakınan kimse de, İslamiyet’te, afif, temiz sayılmaz) deniyordu. Bir günah işlenmeden nasıl sarhoşluk günahı yazılır? Günah işlemeye sadece karar verilse, işlenmese yine…

Devamını oku

Çirkinin çirkini

Sual: Bazı günahları gençler işleyince normal gibi karşılanıyor da, yaşlılar işleyince, kocaman adam nasıl yapar deniyor. Günahsa herkese günah değil mi? Bir bankacı içki içse göze batmaz da, bir imam içki içse basında konu olur. İkisine de aynı günah değil mi?CEVAPGüzelin güzeli olduğu gibi, çirkinin de çirkini olur. İyi işler,…

Devamını oku

Farzlardan bazıları

Sual: Haramlardan bazılarını maddeler halinde bildirmiştiniz? Bunun gibi, farzları da bildirebilir misiniz?CEVAPFarzlardan bazıları da şunlardır: 1- Allah rızası için aç olanı doyurmak,2- Aksırınca elhamdülillah diyene yerhamükellah demek,3- Allah ve Resulüne itaat, [kendine farz olanları öğrenip yapmak ve haramlardan sakınmak]4- Allah’ın azabından emin olmayıp korkmak, rahmetinden de ümit kesmeyip ümitli olmak,5-…

Devamını oku

Haramlardan bazıları

Sual: Kolay anlamak için, haramları maddeler halinde bildirmeniz mümkün mü?CEVAPHaram olduğu, kitaplarda bildirilenlerden bazıları şunlardır: 1- Abdestte ve gusülde, lüzumundan fazla su kullanmak,2- Adak etini zenginlerin yemesi,3- Aksırıp elhamdülillah diyene, yerhamükellah dememek, 4- Alkollü içki içmek,5- Allahtan başkasına eğilmek veya secde etmek, 6- Allahü teâlâdan gayri eşyaya yemin etmek,7- Allahü…

Devamını oku