İslam harfleri

Sual: Kur’andaki harfler Arap harfleri değil mi, bunlara niye İslam harfleri deniyor?CEVAPŞu anda kullandığımız Latin harflerine, Türk harfleri denmesi, onları Latin harfi olmaktan çıkarmadığı gibi, Arapların İslam harflerini kullanmaları da, bunların Arap harfleri olmasını gerektirmez. Osmanlılar ve daha önceki Müslüman Türkler, toplam bin yıla yakın İslam harflerini kullanmıştır. İran ve…

Devamını oku

Âyetlere tarihsel demek

Sual: Bir arkadaş, “Ben tarihselliğe inanırım. Bana göre, Kur’anın dörtte biri Arap örf ve âdetlerinden ibarettir. Bunlara ilahi hüküm diye bakılamaz. Miras hükmü de bunlardan biridir. İnanmadığım bir şeyi ben karıma, kızıma nasıl anlatabilirim“ dedi. Bu dini değiştirmek değil midir? İslamiyet kıyamete kadar geçerli değil midir? Hâşâ Allahü teâlâ yanlış…

Devamını oku

Kur’anda Yahudi ve Hıristiyanlar

Sual: Kur’anda Yahudiler ve Hıristiyanlar hakkındaki âyetlerde özellikle neler bildiriliyor?CEVAPYahudiler hakkındaki âyetlerden bazıları şunlardır:1- Tevrat’ı değiştirdiler. (Bekara 79) 2- Peygamberleri öldürdüler. (Âl-i İmran 183) 3- Hazret-i İsa’yı öldüremediler. (Nisa 157)4- Fesat çıkardılar. Allah’a cimri dediler. (Maide 64) 5- Hazret-i Meryem’e iftira ettiler. (Nisa 156)6– İman edenlere en şiddetli düşmanlık edenler…

Devamını oku

Kur’an-ı kerimde nesh vardır

Sual: Kur’anda nesh var mıdır?CEVAPElbette vardır. Nesh, emir ve yasakların yürürlükten kaldırılması veya değiştirilmesi demektir. Allahü teâlânın, Hazret-i Âdem’den itibaren gönderdiği dinlerin hepsi itikatta aynı, amelde ise farklıydı. Sonra bütün dinleri nesh edip, İslamiyet’i göndermiştir. Kur’an-ı kerim 23 senede indi. Bu zaman zarfında bazı hükümler tedrici olarak indi. Mesela, içki…

Devamını oku

Kur’an-ı kerimde sayı yok mu?

Sual: (3 İhlas okumak, 33 kere sübhanallah demek, 10 gün oruç tutmak gibi sayı bildiren şeylerin hepsi uydurmadır, Kur’anda sayı bildiren hiçbir şey yoktur) diyene ne cevap vermeli?CEVAP Gerek âyet-i kerime ve gerekse hadis-i şeriflerde sayı bildirilmiştir. Birkaç örnek verelim. Kur’an-ı kerimde mealen buyuruluyor ki [özet olarak]:(Kurban kesemeyen kimse hac…

Devamını oku